DONA OTÍLIA

DONA OTÍLIA er grundlagt i 2015 af Otília Timóteo. Hun er opvokset med vinforædling og vinavl, og med dette projekt viderefører hun traditionen og produktionen af Dourovin og portvin, som blev startet af hendes forældre tilbage i 1980.

Hendes far José Manuel Timóteo blev forelsket, gift og bosat i Santa Marta-distriktet, hvor han i 1980 købte den første vingård (quinta) – Quinta São Martinho. José Manuel Timóteo var primært dedikeret til at producere og sælge bordvine, men havde også en langsigtet plan. Allerede fra den første høst, oplagrede han portvine, der blev modnet i træfade, og grundlagde dermed en værdifuld arv af hedvin.

Efter sin universitetsuddannelse vendte Otília i 2010 hjem for at overtage familieforetagendet. Hun startede med grundlæggelsen af Timoteo’s Vinhos Lda med at eksportere vin til Brasilien og Angola, men fortsatte snart til flere markeder.

Gennem årene har firmaet øget antallet af marker og optimeret produktionen med bl.a. vandingsanlæg og nye sorter. Derfor er der sket store forbedringer af kvaliteten af vinene.

DONA OTÍLIA råder i dag – foruden Quinta São Martinho over to andre vingårde – Quinta dos Currais samt Quinta do Pisco – i den sydlige provins Corgo og i alt 40 hektar vinmarker, der alle er A-klassificeret af IVPD (Instituto dos Vinhos do Douro e Porto) til fremstilling af portvin.

Til produktionen hører også en vinkælder der udvides og moderniseres løbende, og der aftappes også hos ønolog og winemaker Celeste Marques, der er en anerkendt winemaker og har vundet flere priser.

Siden 2015 har Otília Timóteo dedikeret sig 100 % til produktion af DOC (Denominação de Origem Controlada) og højkvalitets-portvin, der i dag sælges under navnet DONA OTÍLIA.

DONA OTÍLIA WHITE

Pris: 99,00 DKK
DRUESORTER Malvasia Fina, Viosinho, Moscatel Galego, Gouveia. ALKOHOL / INDHOLD 19,5% / 750ml WINEMAKERS Victor Hugo / Celeste Marques SMAGSNOTER Halmfarvet, hvid portvin med noter af nødder og med en blomstret og frugtagtig aroma. En afbalanceret portvin med god surhed og friskhed. Velegnet til diverse forretter eller nydes med tonicvand og en skive appelsin. SERVERING Nydes ved 10°C til 18°C.

DONA OTÍLIA PINK PORT

Pris: 149,00 DKK
DRUESORTER Touriga Franca ALKOHOL / INDHOLD 19% / 750ml WINEMAKERS Victor Hugo / Celeste Marques SMAGSNOTER Den lyserøde farve præsenterer friskhed og liv. Portvinen udviser en tilpas surhed, med en harmonisk finish fuld af smag af rød frugt, hvilket gør den unik og karakteristisk i alle henseender. Yderst alsidig i smagen. Kan nydes alene, med is eller i cocktails. Der er hundredvis af mulige kombinationer. SERVERING Nydes bedst ved 7°C til 12°C.

DONA OTÍLIA TAWNY RESERVE

Pris: 179,00 DKK
DRUESORTER Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Tinto Cao. ALKOHOL / INDHOLD 20% / 750ml WINEMAKERS Victor Hugo / Celeste Marques SMAGSNOTER Vin med en gennemsnitlig alder på 8 år. Lys i farven og med intens aroma præsenterer den noter af moden frugt, krydderurter og tørret frugt. I munden er den fyldig, kompleks, frisk og med en elegant og meget vedholdende finish. Ideel at parre med appetizers, men kan også ledsages af gode oste eller sødt. SERVERING Serveres lidt koldt, mellem 12°C til 14°C.

DONA OTÍLIA LATE BOTTLED VINTAGE 2014

Pris: 179,00 DKK
DRUESORTER 45 % Touriga Franca, 25 % Touriga National og 30 % fra gamle vinmarker. ALKOHOL / INDHOLD 19,5% / 750ml WINEMAKERS Victor Hugo / Celeste Marques SMAGSNOTER En granatrød vin med en intens aroma af rosiner og røde frugter, såsom blomme og sorte kirsebær – samt noter af kakao og krydderier. Sød i munden, rund med bløde og polerede tanniner. En lang og krydret finish med mørk chokoladesmag. Den kan ledsages af chokolade og andet sødt. SERVERING Serveres mellem 16°C til 18°C. Husk at lade flasken stå oprejst i mindst 24 timer før indtagelse.

DONA OTÍLIA TAWNY 10 YEARS

Pris: 249,00 DKK
DRUESORTER Touriga Nacional, Touriga Franca. ALKOHOL / INDHOLD 19,5% / 750ml WINEMAKERS Victor Hugo / Celeste Marques SMAGSNOTER Det er en intens vin med noter af nødder, moden frugt, tørrede figner, dadler, vanilje, brun farin, krydderier og orangeskal. Vinen er lagret i egetræsfade, hvilket har gjort den sød og behagelig med en lang finish. SERVERING Nydes ved 13°C til 16°C.